ایا این غذاها باعث رفلاکس می شوند

.احساس سوزش در میانه قفسه سینه و یا گلو حتما به علت ناراحتی قلبی نیست و گاهی به علت برگشت اسید یا همان رفلاکس می باشد که معنی ان ورود اسید معده به مری می باشد، همان لوله ای که دهان را به معده متصل می کند. بعضی از غذاها باعث ایجاد یا افزایش علایم رفلاکس می شوند .هرچند که در همه افراد یک جور نیست و ممکن است در افرادی خوردن این غذا ها مشکلی ایجاد نکند

اولین نکته در مورد رفلاکس این است که بدانیم مقدار غذایی که در یک وعده وارد معده می شود مهمتر از نوع غذایی است که استفاده کرده ایم ،چراکه وقتی معده کاملا پر از غذا شده است در بهترین معده ها هم باعث رفلاکس خواهد شد .پس دفعه بعد که به رستوران می روید یا در مهمانی شرکت می کنید پر خوری نکنید و ضرب المثل کاه و کاهدون را بیاد اورید.

نکته مهم دیگر ان است که همیشه در آرامش و بدون عجله و اضطراب فذا را میل نمایید .تند تند غذا خوردن ویادر حالت اضطراب و استرس غذا خوردن باعث اسیب به سیستم گوارشی می شود .پس برای غذا خوردن خود وقت بگذارید و از ان لذت ببرید.

غذا های پر چرب زمان بیشتری را در معده می مانند ولذا احتمال برگشت اسید به مری را بیشتر می کنند بخصوص غذا های پر چربی مانند مرغ سوخاری سیب زمینی سرخ شده یا بال سوخاری

شما می توانید بجای سرخ کردن غذا با روغن در بسیاری از موارد میتوانید از روش های دیگر مانند اب پز کردن یا استفاده از فر یا کباب کردن غذا استفاده کنید .همچنین می توانید پوست ماهی و مرغ را در آورید وبا همین روش های ساده علاوه بر کاهش رفلاکس به سلامتی سیستم قلب و عروق خود نیز کمک کنید.

سبزیجاتی با اسیدیته بالا مانند گوجه فرنگی و یا میوه های اسیدی مانند لیمو پرتقال و گریپ فروت باعث ایجاد رفلاکس می شوند، بخصوص اگر با معده خالی استفاده شوند .سرگه نیز اسیدیته بالایی دارد .پس یادتان باشد اگر برای رژیم لاغری به شما پیشنهاد شد که با معده خالی سرکه یا اب لیمو استفاده کنید به نصیحت اشتباه انها توجه نکنید.

سعی کنید تا حد امکان از سبزیجات و میوه هایی با اسیدیته کمتر استفاده نمایید یا مقدار غذا های اسیدی را کم کنید. مثلا هنگامی که پاستا سیب زمینی یا ماکارونی میل می کنید از مقدار کمتری سس گوجه فرنگی استفاده کنید.

بسیاری از نوشیدنی ها باعث رفلاکس می شوند .کافیین موجود در چای و قهوه باعث گشاد شدن دریچه معده به مری می شوند و باعث افزایش اسید معده می شوند .مشروبات الکلی باعث گشاد شدن دریچه معده به مری و اسیب به این دریچه می شوند. نوشابه های گازدار با ایجاد نفخ باعث افزایش احتمال برگشت اسید به مری و ایجاد رفلاکس می شوند .همچنین اب پرتقال گوجه فرنگی ولیمو نیز باعث افزایش رفلاکس می شوند .پس بهترین نوشیدنی هنوز هم اب است.

نوشیدنی هایی که حاوی کافیین و گازدار نیستند، مانند دمنوش ها شیر و اب بدون عارضه رفلاکس هستند. اما اگر دوست دارید که از قهوه نوشابه یا مشروبات الکلی استفاده نمایید، سعی کنید که هر بار مقدار کمتری نسبت به دفعه قبل میل کنید تا کم کم رفع عادت کنید.

شکلات کاکائو دار حاوی کافیین است و باعث رفلاکس می شود .پس اینکه برای هضم غذاهای چرب شکلات بخوریم و یا با معده خالی شکلات استفاده کنیم فکر خوبی نیست .اما می توان هر از گاهی یکی دو تکه کوچک ان را استفاده کرد.

نعناع یک سبزی خوش طعم و بو است که در سفره ما ایرانی ها زیاد دیده می شود .اما ایا می دانستید که نعناع باعث گشاد شدن دریچه معده به مری می شود و علایم رفلاکس را افزایش می دهد. همچنین موادی مانند سیر و پیاز بخصوص اگر خام مصرف شوند نیز باعث افزایش رفلاکس می شوند. البته خوب است بدانید که نعناع با همین مکانیسم باعث دفع گاز معده و به اصطلاح باعث اروغ زدن می شود و بسیاری از ان برای رفع نفخ استفاده می کنند.

لازم نیست که غذاهای بی طعم و مزه استفاده کنید، ولی باید مواظب بود که از ادویه و فلفل به مقدارلازم استفاده کنید .ولازم نیست که حتما ادویه و فلفل غذا باعث سوزش سر زبان شما شود.

غذایی که برای شما ازاردهنده است و باعث رفلاکس می شود ممکن است که برای دیگران مشکلی نداشته باشد. پس همه افراد یک جور رژیم ندارند وبر اساس فیزیولوژی هر شخص فرق میکند .پس بهتر است که برای مدتی دفترچه ای داشته باشیم و مواردی که باید رفلاکس می شوند را یادداشت کنیم. البته باید متذکر شد که بعضی غذا ها برای همه باعث رفلاکس می شوند مانند سس گوجه فرنگی و یا قهوه ،ولی ممکن است که در گروهی علایم ان هنوز ظاهر نشده باشد. اما باید دانست که دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد.

جویدن آدامس باعث افزایش ترشح بزاق می شود و می تواند با اسید برگشتی از معده مقابله کندوباعث کاهش علائم رفلاکس شود اما اگر خواستید بعد از غذا آدامس میل کنید از نوعی باشد که حاوی نعناع نباشد تا باعث باز سدن دریچه مری نشود

سعی کنید بعد از غذا خوردن خم نشوید و یا بلافاصله بعد از غذا نخوابید .حد اقل فاصله شام شما تا زمان خوابیدن سه ساعت باشد. همچنین اضافه وزن و سیگار کشیدن هم از مواردی است که باعث تشدید علایم رفلاکس می شوند.
هر از گاهی هر کسی ممکن است دچار علایم رفلاکس شود ،اما اگر این حالت زیاد برای شما اتفاق می افتد حتما به پزشک مراجعه کنید ،چون ممکن است که نشانه ای از یک بیماری گوارشی باشد.