افزایش 5.5 برابری چاقی در ایران
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از دو برابر بود...
خارش مقعد، که تحت عنوان پروریتوس آنی نیز شناخته میشود، باعث تحریکپذیری و خارش در اطراف مقعد (دریچهای که مدفوع از طریق ان از بدن خارج میشود) میشود. علامت اصلی این عارضه، تمایل به خاراندن ناحیه مقعد است که مقاومت در برابر ان دشوار خواهد بود. تمایل به خاراندن ممکن است در هر زمانی رخ دهد. بااینحال این تمایل، پس از مراجعه به توالت برای رفع حاجت یا شبهنگام (بهویژه قبل از خواب)، شایعتر است.
خارش مداوم پوست مقعد میتواند به پوست آسیب برساند و باعث ایجاد عفونت پوستی در آن منطقه شود. همچنین خارش مزمن ناحیه مقعد میتوانند باعث آزردگی یا خجالتزدگی افراد شود. مدت زمان خارش مقعد به علت آن بستگی دارد.
اگر علت خارش، تحریک شدن ساده پوست باشد، با شناسایی علت تحریک و اجتناب از آن، معمولاً مشکل بهسرعت برطرف میشود. در بیشتر موارد، اقدامات درمانی ساده در عرض یک هفته میتواند باعث تسکین این حالت شود و در نهایت ظرف یک ماه بهکلی عارضه درمان میشود
اگر خارش طولانیمدت شما را درگیر خود کند، و علت آن مشخص نباشد، بهتر است به پزشک متخصص گوارش مراجعه نمایید. از آنجا که علل متعددی میتواند باعث خارش مقعد شود، بهتر است برای تشخیص یا رد علل احتمالی شناخته شده، توسط پزشک بررسی و ارزیابی کاملی صورت بپذیرد.
درمان بستگی به علت این عارضه دارد. از آنجا که در اکثر موارد خارش ناحیه مقعد، مربوط به بیماریهای مقعد یا رکتوم نمیشود، بیمار بهخوبی به درمان پاسخ میدهد. بهطور کلی، حدود 90 درصد از بیماران، با اجتناب از خاراندن و سایر روشهای درمانی ساده ، بهراحتی تحت درمان قرار میگیرند.
تست
مقالات
سوالات متداول
ویدئو