
علل شایع باد گلو

- نوشیدنی ها
تمام نوشیدنی های گازدار حاوی گاز دی اکسید کربن هستند که بمحض ورود به معده دوباره به سمت دهان باز می گردند. همچنین در صورتی که از نی استفاده شود باعث ورود هوای اضافی به معده می شود که همین امر تولید اروغ می کند. این مورد در کسانیکه از نوشیدنی های گرم استفاده می کنند بیشتر دیده می شود.

زخم معده
گاهی اروغ زدن بعلت زخم معده بیشتر می شود. زخم معده معمولا بعلت عفونت هلیکو باکتر پیلوری و یا استفاده از داروهای مسکن غیر استروئیدی می باشد . در صورتی که درست درمان شود در حدود دو ماه ترمیم می شود. از علائم دیگر زخم معده احساس درد شکم و سنگینی سر دل است که با غذا خوردن بیشتر می شود.

نحوه صحیح غذا خوردن
در صورتی که با عجله و سریع غذا بخورید و در زمان کم مقدار زیادی غذا میل نمایید .مقدار زیادی هوا نیز بلعیده می شود که مقداری از ان در مری می ماند و باعث اروغ زدن شما می شود .اگر یک لیوان آب را یکجا سر بکشید نیز مقدار زیادی هوا وارد مری و معده خود می کنید.

عدم تحمل لاکتوز
لاکتوز یک قند ساده در لبنیات است که در دستگاه گوارش تجزیه می شود و سپس جذب بدن می شود. در بسیاری از ما ایرانیان انزیم لازم برای شکستن این قند وجود ندارد، ولذا این قند توسط میکروب های گوارشی تخمیرشده و تولید گاز می کند .لذا این افراد یا باید در مصرف لبنیات مراقب باشند و یا از محصولات بدون لاکتوز استفاده کنند ویا از انزیم لاکتیز دارویی استفاده کنند.

رفلاکس اسید
در این بیماری برگشت اسید به دهان باعث سوزش سر دل وپشت سینه می شود .بدن برای مقابله با ان شروع به بلعیدن اب دهان می کند که باعث ورود هوای اضافی به مری و معده می شود و باعث اروغ زدن می شود .رژیم غذایی و درمان دارویی تحت نظر پزشک باعث کنترل این بیماری می شود.

ادویه و غذاهای اسیدی
غذاهایی مانند گوجه فرنگی، پیاز و میوه های حاوی اسید سیتریک مانند مرکبات باعث افزایش شانس رفلاکس مری می شوند که باعث افزایش بلع هوا شده و تولید اروغ می کنند .لذا توصیه می شود در افرادی که مبتلا به رفلاکس مری هستند در مصرف مواد غذایی دقت بیشتری داشته باشند.

آسم
شاید تعجب کنید که اسم هم باعث افزایش اروغ زدن می شود .در افراد مبتلا به اسم التهاب لوله های هوایی باعث می شود که نیروی بیشتری برای ورود هوا به گلو ایجاد کنیم ،ازطرف دیگر فشار بیشتری به عضلات دیافراگم وارد می شود .هردوی این موارد باعث ایجاد هوای اضافی در مری و تولید اروغ می شوند.

آبنبات و آدامس
استفاده از آدامس و آبنبات باعث بلع بیشتر هوا و درنتیجه تولید اروغ بیشتر می شود ،بخصوص اگر از انواع بدون قند انها استفاده کنید .در این موارد بجای قند معمولی ،از قند های الکلی استفاده می شود که دیرتر توسط بدن شکسته می شوند و شانس تجزیه شدن بیشتری دارند تا گاز بیشتری تولید شود.

فروکتوز اضافی
مواد قندی موجود در میوه های طبیعی معمولا مشکلی ندارند. اما در اب میوه هایی که از سوپر مارکتها می خرید ،برای شیرین تر شدن انها از شربت ذرت که حاوی قند فروکتوز زیادی است استفاده می کنند .این قند در بدن تخمیرشده و تولید گاز می کند و مقداری از ان بصورت اروغ از بدن خارج می شود.

ترشحات پشت حلق
در هر روز حدود ۲ لیتر موکوس توسط غدد گلو و بینی درست می شود، که وظیفه انها تمیز کردن هوای تنفسی وارد شده به ریهها می باشد. زمامی که مقدار این موکوس ها بیشتر شود، برای خلاصی از دست انها ،بلعیده می شوند که این کار باعث افزایش ورود هوا به مری وتولید اروغ بیشتر می شود.

استرس و افسردگی
در کسانی که دچار استرس زیاد هستند و یا افسردگی دارند بصورت ناخوداگاه، و گاهی هم اگاهانه، هوای بیشتری را می بلعند و باعث ایجاد اروغ می شوند .در مواردی اروغ زدن های این افراد بسیار زیاد و حالت افراطی دارد .در این موارد بهتر است که با پزشک خود مشورت نمایید تا با درمان استرس و افسردگی این حالت را نیز درمان کتید.

فتق مری
در این بیماری دریچه مری به معده بالاتر از محل طبیعی خود قرار گرفته و توانایی کامل بسته شدن را ندارد .در این موارد احتمال برگشت اسید غذا و گاز به مری و دهان بیشتر می شود و شانس اروغ زدن را بیشتر می کند .بعضی از رژیم های غذایی و جلوگیری از چاق شدن از روش های کمک درمانی این بیماری می باشد.

رشد بیش از حد میکروب های روده باریک
در بعضی موارد تعداد میکروب های موجود در روده کوچک بیشتر از حد نرمال می شود . این امر باعث می شود که غذاهای خورده شده توسط این میکروب ها تجزیه شده و تولید گاز های گاها بد بویی کند که باعث بوی بد دهان ،اروغ های بدبو و دفع باد شکم شود .

عفونت معده
گاهی عفونت معده با میکروب هلیکو باکتر پیلوری باعث التهاب معده می شود .این امر باعث ایجاد گاز بیشتر در معده شده و احتمال اروغ زدن را بیشتر می کند .برای درمان ان باید حتما به پزشک مراجعه نمایید.

مشکلات لوزالمعده
لوزالمعده یک ارگان گوارشی است که در نزدیکی معده می باشد .وظیفه ان کمک به هضم غذاهای مختلف می باشد .در صورتی که دچار بیماری شود، مثلا ملتهب شود ،و یا کم کار شود ،باعث ایجاد گاز ،نفخ ،دلدرد ،اسهال و بسیاری از علائم دیگر می شود. برای درمان ان حتما باید به پزشک مراجعه نمایید.